Speculaaskoekjes

Bereidingstijd - 60 minuten

Chef - Anco Chef

Zoet
5-sinterklaas-1x1.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

200 g ANCO zelfrijzende bloem

1 ei

100 g donkere suiker

2 EL melk

2 TL speculaaskruiden

1 TL kaneel

100 g ongezouten boter

snufje zout

Benodigdheden

keukenrobot

bakpapier

deegrol

koekjesvorm

plastiekfolie

oven

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Meng de bloem, kruiden en een snuifje zout.

3

Klop in een andere kom de zachte boter samen met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg het ei to aan het boter-suikermengsel en mix goed.

4

Doe het droge mengsel bij het natte mengsel en kneed tot een stevig deeg.

5

Wikkel het deeg in plastiekfolie en leg minstens 15 minuten in de ijskast.

6

Bestuif uw werkopervlak met bloem, rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.

7

Snij uw koekjes uit met behulp van een koekjesvorm.

8

Leg bakpapier op uw bakplaat met daarop de uitgesneden vormpjes.

9

Bak het deeg 15 minuten. Laat ze eventjes afkoelen op een rekje.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat
Deel jouw recept met Anco

Pas je selectie aan

Functionele cookies: Onthoud je voorkeuren en zorgt voor een vlotte werking van aralea.be.

Analytische cookies: Helpen deze website te verbeteren door bij te houden hoe je de site gebruikt.

Marketing cookies: Worden gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties op basis van je interesses en surfgedrag.

We gebruiken anonieme cookies

Dit ter verbetering van deze website. gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Voor het plaatsen en uitlezen van niet-functionele cookies hebben wij uw voorafgaande toestemming nodig; voor functionele cookies niet. Meer info in onze privacyverklaring.