Fruittaartjes gevuld met rijstgries
Bereidingstijd - 25 minuten
Hoeveelheid - 18 stuk(s)
Chef - Anco Chef
Gemaakt met dit product van Anco
Ingrediënten
500 g ANCO patisseriebloem
100 g ANCO rijstgriesmeel
300 g bloemsuiker
250 g boter (op kamertemperatuur)
4 eierdooiers
1 ei
1 pakje vanillesuiker
Een snuifje zout
1 l melk
100 g suiker
Slagroom
Druiven, aardbeien of ander fruit
Benodigdheden
Boterpapier
18 taartvormpjes
Bereidingswijze
Dit recept heeft een bereidingstijd van 25 min + baktijd van 15 min + rusttijd van 60 min
Meng de boter met de eierdooiers, het ei, de vanillesuiker, het zout en de bloemsuiker. Voeg beetje bij beetje de gezeefde Anco pattisseriebloem toe en meng zachtjes tot je een homogeen deeg bekomt.
Laat het deeg gedurende 1 uur rusten in de frigo.
Verwarmd de oven tot 180°C.
Rol vervolgens het deeg uit op een bebloemde tafel, en doe het in de bebloemde taartvormpjes.
Bak deze gedurende +/- 15 minuten in de oven op 175 à 180°C, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
Bereid intussen de Anco rijstgriesmeelpudding. Laat de melk koken en strooi er al roerend het rijstgriesmeel in. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen en roer er de suiker onder.
Laat de pudding afkoelen en vul vervolgens de taartjes.
Versier de taartjes met het fruit en werk, indien gewenst, af met wat slagroom.
Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!
Deel jouw recept
met alle Anco fans.
Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!