Cake met geconfijte gember

Bereidingstijd - 20 minuten

Hoeveelheid - 1 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
cake-geconfijte-gember.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

250 g ANCO zelfrijzende bloem

150 g suiker

1 zakje vanillesuiker

Mespuntje zout

100 g boter (op kamertemperatuur)

2 eieren

35 g geconfijte gember

3 eetlepels abrikozen confituur

Benodigdheden

Cakevorm (+/- 26 cm lang)

Bereidingswijze

1

Dit recept heeft een bereidingstijd van 20 min + baktijd van 45 min.

2

Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en zout mals met de keukenrobot of mixer met gardes.

4

Voeg de eieren één voor één toe.

5

Zeef de bloem en meng onder het beslag.

6

Wrijf de binnenkant van een bakblik in met wat boter en bestuif licht met bloem.

7

Snijd de geconfijte gember in reepjes en meng met de abrikozenconfituur.

8

Doe dit mengsel bij het basisdeeg en meng goed.

9

Stort het beslag in het bakblik en bak de cake op 180°C gedurende 45 min. Controleer of de cake uitgebakken is door er met een scherp mes in te prikken. Wanneer er nog een minimaal beetje beslag aan het mes blijft hangen is de cake klaar.

10

Tip: Vervang eventueel de abrikozen confituur door rabarber confituur.

11

Optioneel: werk de cake af met een glazuur van 100 g bloemsuiker en 2 eetlepels citroensap. Decoreer met stukjes abrikoos en geconfijte gember.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat