Citroentaartjes

Bereidingstijd - 60 minuten

Chef - Anco Chef

Zoet
citroentaartjes.png

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

Voor het kruimeldeeg: 500 g ANCO patisseriebloem

250 g boter (kamertemperatuur)

250 g suiker

3 eieren

Voor de vulling: 3 citroenen

120 gram suiker

3 eieren

175 ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

Ter garnering: 1 biologische citroen in dunne plakjes en pistachenoten

Benodigdheden

6-8 tartelette vormpjes

bakpapier

blindbakvulling

Bereidingswijze

1

Klop de boter mals, voeg de suiker en de eieren toe en meng goed.

2

Doe daarna de gezeefde Anco patisseriebloem erbij en meng zacht tot een homogeen deeg. Laat dit zeker niet meer doorkloppen!

3

Laat het deeg gedurende 30 minuten rusten in de frigo, rol het uit over een bebloemd oppervlak en doe het in een beboterde taartvorm.

4

Neem een vel bakpapier en leg deze op de bodem van het deeg. Leg hierop de blindbakvulling. Dit voorkomt dat je bodem mooi laag blijft en voorkom je dat hij rijst.

5

Bak de taart in de oven op 180°C. Neem de taart uit de oven en laat ze afkoelen in de vorm.

6

Gebruik een rasp om de schil van twee citroenen te verwijderen. Bewaar de zeste voor later gebruik.

7

Pers het sap uit drie citroenen en zet het sap opzij.

8

Combineer in een steelpannetje de suiker, het eerder geperste citroensap, de bewaarde citroenzeste, en eieren. Verwarm het mengsel op laag vuur, terwijl je regelmatig roert, totdat het indikt.

9

Doe de roomboter in een kom en giet het warme citroenmengsel erover. Mix het geheel 2 minuten tot een lichte crème.

10

Vul de tartelettebodempjes met de citroencrème, tot aan de rand. Plaats de tartelettes voor minimaal een halfuur in de koelkast zodat de crème kan opstijven.

11

Garneer de opgestijfde tartelettes met dun gesneden citroen schijfjes en pistachenoten.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat