Mini cake gebakjes met acacia honing en veenbessen

Bereidingstijd - 20 minuten

Hoeveelheid - 8 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
mini-cake-gebakjes-veenbessen.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

250 g ANCO zelfrijzende bloem

150 g suiker

1 zakje vanillesuiker

Mespuntje zout

100 g zachte boter

2 eieren

3 eetlepels acacia honing

1 potje veenbessen confituur

Veenbessen (optioneel)

Zeste van 1 sinaasappel (optioneel)

Bereidingswijze

1

Dit recept heeft een bereidingstijd van 20 min + baktijd van 45 min.

2

Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en zout mals met de keukenrobot of mixer met gardes.

4

Voeg de eieren één voor één toe.

5

Zeef de bloem en meng onder het beslag.

6

Voeg de acacia honing toe en meng goed.

7

Wrijf de binnenkant van een bakblik in met wat boter en bestuif licht met bloem.

8

Stort het beslag in het bakblik en bak de cake op 180°C gedurende 45 min. Controleer of de cake uitgebakken is door er met een scherp mes in te prikken. Wanneer er nog een minimaal beetje beslag aan het mes blijft hangen is de cake klaar.

9

Laat de cake afkoelen, snijd in schijven van +/- 1 cm en bestrijk deze met veenbessen confituur. Bedek telkens met een 2e plakje cake. Doe dit twee keer na mekaar zodat je 3 lagen krijgt.

10

Snijd dit nu in stukken zodat je mini gebakjes bekomt. Werk af met een beetje slagroom, de veenbessen en de sinaasappelzeste.

11

Tip: Je kan de gebakjes naar wens ook met andere confituur bereiden.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat