American pancakes met gekarameliseerde appeltjes

Bereidingstijd - 20 minuten

Hoeveelheid - 4 stuk(s)

Ingestuurd door Food.by.s (Shannon Houthaeve) via #ancobaking

Zoet Patisserie
inbound533337842354240628.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

200 gr Anco zelfrijzende bloem

2 el suiker

2 eieren

175 ml melk

Snuifje zout

2 appels

15 gr boter

25 gr suiker

1 à 2 el citroensap

Olie om te bakken

2 el rozijnen

Kandijsiroop

Benodigdheden

Keukenrobot of elektrische handmixer

Pan

Kookpotje

Bereidingswijze

1

Doe de bloem, 2 eieren, 2 el suiker, 175 ml melk en een snuifje zout in een mengkom.

2

Meng alles tot een homogeen beslag.

3

Laat 15 min. rusten.

4

Schil ondertussen de appels en snij ze in stukjes (blokjes van +/- 1 cm).

5

Smelt de 15 gr boter in een kookpotje, voeg de appel, 25 gr suiker en het citroensap toe.

6

Zet op een laag vuurtje, laat staan tot de appeltjes gekarameliseerd zijn en voeg de rozijnen toe.

7

Verhit olie in een pan. Doe er wat beslag in (rondje van 10 cm).

8

Laat ongeveer 3 min. bakken tot goudbruin.

9

Draai om en bak de andere kant ook goudbruin.

10

Stapel de american pancakes en werk af met de gekarameliseerde appeltjes, rozijnen en kandijsiroop.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat