Notencake

Bereidingstijd - 20 minuten

Hoeveelheid - 1 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
notencake.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

300 g ANCO Volkoren patisseriebloem

250 g boter (op kamertemperatuur)

5 eieren

175 g suiker

1 zakje vanillesuiker

125 g notenmix (gehakt)

1 zakje bakpoeder

Benodigdheden

Cakevorm (+/- 26 cm lang)

Bereidingswijze

1

Dit recept heeft een bereidingstijd van 20 min + baktijd van 45 min.

2

Verwarm de oven voor op 180°C.

3

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker mals met de keukenrobot of mixer met gardes.

4

Voeg de eieren één voor één toe.

5

Zeef de bloem en het bakpoeder en meng onder het beslag.

6

Wrijf de binnenkant van een bakblik in met wat boter en bestuif licht met bloem.

7

Doe de notenmengeling in het beslag en met goed door elkaar. Stort het beslag uit in het bakblik en schud licht zodat het mooi verdeeld is.

8

Bak de cake op 180°C gedurende 45 min. Controleer of de cake uitgebakken is door er met een scherp mes in te prikken. Wanneer er nog een minimaal beetje beslag aan het mes blijft hangen is de cake klaar.

9

Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm.

10

Tip: Werk de cake af met een roomkaasfrosting en gehakte nootjes. Laat hier voor 80 g boter (op kamertemperatuur) romig kloppen, voeg 200 g roomkaas en enkele druppels vanille-extract toe en meng goed. Voeg als laatste 100 g gezeefde bloemsuiker toe.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat