Crème brulée van rijstgriesmeel

Bereidingstijd - 25 minuten

Hoeveelheid - 8 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
creme-brulee-rijstgriesmeel.jpg

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

100 g ANCO rijstgriesmeel

1 l melk

100 g suiker

100 g bruine suiker

2 eierdooiers

1 dl room

Bereidingswijze

1

Breng de melk en de suiker aan de kook en bind met het Anco rijstgriesmeel. Laat alles gedurende een tiental minuten zachtjes koken.

2

Meng intussen de eierdooiers en de room (liaison).

3

Neem het rijstgriesmengsel van het vuur en voeg de liaison toe. Meng alles goed. Verdeel alles in vuurvaste schoteltjes en laat afkoelen in de frigo.

4

Bestrooi de schoteltjes vervolgens met de casonade suiker en plaats ze in de oven onder de grill, totdat de suiker lichtjes gekarameliseerd is.

5

Tip: voeg een vanillestok of enkele druppels vanille-extract toe tijdens het koken van de melk. Verwijder de vanillestok voordat je de liaison toevoegt.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat