Bananenbrood

Bereidingstijd - 60 minuten

Chef - Anco Chef

Zoet Patisserie
16229.png

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

210 g zachte boter

210 g fijne kristalsuiker

210 g ANCO zelfrijzende bloem

3 eieren

100 poedersuiker

2 eetlepels citroensap

1tl bakpoeder

3 rijpe bananen

bananenchips

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Klop de zachte boter en de fijne kristalsuiker luchtig en romig. Voeg dan langzaam de eieren toe.

3

Voeg geleidelijk de elfrijzende bloem toe.

4

Meng er bakpoeder en de 3 geprakte bananen door.

5

Vet een cakevorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Dit helpt bij het gemakkelijk verwijderen van de cake na het bakken.

6

Giet het mengsel in de vorm en bak ongeveer 50 minuten, of totdat het door en door gaar is.

7

Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal hem er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster.

8

Meng het poedersuiker met 2 eetlepels citroensap om een dun glazuur te maken.

9

Druppel het glazuur over de bovenkant van de cake en decoreer met een handvol bananenchips.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat