Ovenverse donuts

Bereidingstijd - 20 minuten

Hoeveelheid - 12 stuk(s)

Chef - Anco Chef

Zoet
donuts.png

Gemaakt met dit product van Anco

Afdrukken Kopieer recept

Ingrediënten

250 g Anco zelfrijzende bloem

90 g suiker

80 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)

1 ei

Snuifje zout

120 ml melk

10 g vanillesuiker

Glazuur:

200 gram poedersuiker

1 el melk

1 el citroensap

Benodigdheden

Donut bakblik (voor 12 donuts)

Bereidingswijze

1

Dit recept heeft een bereidingstijd van 10 min + baktijd van 10 min.

2

Klop de boter mals, voeg de suiker, vanillesuiker en het ei toe en meng goed. Gebruik hiervoor eventueel de keukenrobot.

3

Zeef de bloem en doe de helft, samen met het zout bij het boter mengsel. Roer om en doe de helft van de melk bij het beslag.

4

Doe de rest van de bloem en melk bij het beslag en meng alles goed door elkaar tot je een glad beslag krijg.

5

Verwarm de oven op 180°C en vet het bakblik in met boter.

6

Doe het deeg in een spuitzak en vul de ringen in het bakblik tot de helft van de rand.

7

Bak gedurende 10-12 minuten op 180°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.

8

Afwerken + versieren:

9

Zeef het poedersuiker en meng met de melk en het citroensap. Kleur bij met voedingskleurstoffen indien gewenst.

10

Dip de donuts in het glazuur en versier met leuke decoratie.

Heb jij dit recept geprobeerd? Deel dat lekkere mmmmmoment met ons!

Deel jouw recept
met alle Anco fans.

Met Anco was lekkere patisserie maken nog nooit zo plezant. Zo tover je met slechts een paar ingrediënten heerlijk huisgemaakt gebak uit jouw oven. Wij weten dat jij dat ook kan!

Deel jouw recept met Anco

Wheat